A zaklatások elkerülésére hidzsábot kezdtek hordani az európai nők

Számos európai városban félelemben közlekednek a szőke fehérbőrű keresztény lányok, asszonyok. Az egyre agresszívabban fellépő muszlim származású férfiak a hidzsábot viselő hitt béli nőket nem támadják meg. Ezért egye több európai asszony is fejkendőt hord az utcán.

Hatalmas botrányt váltott ki Dr. Marcos Franz volt osztrák konzervatív politikus közösségi oldalon megosztott bejegyzése, miszerint

„Az európai nők elkezdték a hidzsábot hordani, hogy elkerüljék a muszlim férfi bevándorlók támadásait”.

A civil életben orvosként dolgozó Franz bejegyzésében kifejtette,

egyre több településen általános jelenség, hogy az osztrák asszonyok és lányok a muszlim bevándorlók bántalmazásaitól félve, fejkendőt hordanak. Ez a kényszerviselet szinte általános a zömében menekültek által lakott utcákban és negyedekben.

Hasonló bántalmazások és fenyegetések érik Németországban azokat a keresztény diáklányokat, akik olyan iskolába járnak, ahol a muszlim bevándorlók gyerekei nagy létszámban, vagy többségben vannak – közölte a linga.org.

Tavaly márciusban futótűzként terjedt a hír a médiában, hogy egy frankfurti édesanya kénytelen volt kivenni a lányát az iskolájából, mert a muszlim osztálytársai állandóan bántalmazták, a szőke haja és keresztény vallása miatt. A tanárok az atrocitás elkerülésének érdekében a hidzsáb viselését és a származásának eltitkolását tanácsolták a német diáklánynak.

Svédországban sem jobb a helyzet. A keresztény világ híreivel foglalkozó linga.org arab nyelvű híroldal szerint a svéd városokban – főleg Malmöben és Stockholmban – a munkába és az iskolába járó nők és lányok táskájában megtalálható a muszlim fejkendő. Ha olyan városrészen vagy utcán keresztül vezet az út, ahol főként bevándorlók laknak, akkor gyorsan felveszik a hidzsábot. A skandináv országban a 2015-ös menekülthullám után megsokszorozódott a nők ellen elkövetett nemi erőszak.

A linga.org cikke szerint a biztonság romlása és a nők ellen elkövetett bántalmazások azon európai országokban nőttek meg, akik az elmúlt években bevándorlást támogató politikát folytattak. Akik nyíltan nemet mondtak a főként muszlim országokból érkező bevándorlásra – mint például Magyarország és a több visegrádi ország – azok nem szenvednek hasonló problémáktól.

Kassab Adonis

kép: Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre