Misevlogot indított Fábry Kornél atya

Fábry Kornél és lelkes csapata a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretei között elindította 12 részes videósorozatát, amelyben igyekeznek minél átláthatóbban bemutatni és elmagyarázni egy szentmise menetét.

Gyakran ott vagyunk a misén, de nem biztos, hogy minden részét értjük” – mondja Fábry Kornél a Misevlogot beharangozó videóban. A vlog február 7-én indult. Minden csütörtökön újabb rész kerül fel a sorozat YouTube csatornájára, mely során a néző – függetlenül attól, hogy milyen mértékben gyakorolja hitét – választ kap a szentmise alatt felmerülő gyakori kérdésekre: Mit? Miért? 

Az első részben Kornél atya kiemeli, hogy a videósorozat nem csak azoknak nyújt ismeretet, akik eddig még nem élték meg egy szentmise közegét. A rendszeres vallásgyakorlók is választ kapnak a bennük felmerülő kérdésekre. Ennek megfelelően a vlog a „mindenkinek a szentmiséről” szlogen alatt fut.

Az első rész abból a szempontból még rendhagyó, hogy ebben Kornél atya mesél kicsit saját magáról. Mindezt olyan stílusban, amely elengedhetetlen egy ilyen jellegű sorozat hitelességéhez.

A vlog minden csütörtökön új résszel jelentkezik, érdemes feliratkozni csatornájukra.

(Kiemelt kép forrása: Misevlog Fábry Kornéllal)

Iratkozzon fel hírlevelünkre