Bogdányi Mária: Arra bátorítok mindenkit, hogy merjen házasodni!

Bár vitathatatlanul kitolódik a házasságkötés ideje a fiatalok életében, azért a legtöbben családot terveznek, és házasságban tervezik az életüket. Bogdányi Mária, a Házasság Hete rendezvénysorozat győri főszervezője arra bátorítja az egyetemistákat is, hogy ne féljenek felelősséget vállalni.

A korábbi időkhöz képest ma nagyon kevesen házasodnak meg harminc éves koruk előtt – hívja fel a figyelmet a GyőrPlusznak adott interjúban Bogdányi Mária. Az evangélikus lelkésznő szerint ebben szerepe van az önmegvalósításnak, de annak is, hogy a mai fiatal nemzedék egy része mindent megtesz, hogy távol tartsa magától a felelősségvállalást. 

Hozzáteszi azonban: bár manapság nagyon sokan inkább élettársi kapcsolatban élnek együtt, maga a házasság intézménye nincs elveszőben. 

A Győrben egyetemi lelkészként szolgáló Bogdányi szerint a Házasság Hete programsorozat képes megszólítani a fiatalokat is. Ez részben annak köszönhető, hogy a programpaletta nagyon színes: a gyertyafényes vacsorától kezdve a társasjátékos délutánon át az ökumenikus istentiszteletig, a sok előadásról nem is beszélve, ki-ki válogathat a számára szimpatikus események közül. 

Úgy látja, a hét és annak üzenete az egyetemisták körében egyfajta magvetés.

A férjével együtt családtrénerként is működő lelkésznő hangsúlyozza:

a házasság nem működik magától. Az egy munka, amelybe energiát kell fektetni.

Bogdányi Mária arra bátorít mindenkit, hogy ha úgy érzik, hogy eljött az ideje, és megtalálták a megfelelő embert, házasodjanak össze. Mint mondja; „nem kell attól félni, hogy nem adott minden feltétel, hiszen az emberek nagy többségének persze, hogy nincsen még lakása, amikor összeházasodnak, sem autója, de ez nem baj”

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre