Juhász Hajnalka: A cél, hogy az üldözött keresztények minden segítséget megkapjanak

Mára odáig fajult a helyzet a nagyvilágban, hogy a kereszténység vált a legüldözöttebb vallássá. Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal az üldözött keresztény közösségekre, valamint a migrációra került a hangsúly, ugyanis nagyon szoros kapcsolat van a két jelenség között.

A nyolcas legutóbbi vendége, Juhász Hajnalka, a KDNP politikusa volt, akinek a Hungary Helps Program nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése a feladata.

A program az első olyan nemzetközi kezdeményezés, ami Orbán Viktor miniszterelnök politikáját követve azt vallja: helyben kell segíteni, és nem a bajt kell beengedni Európába. A cél tehát az, hogy a program keretén belül mindent megkapjanak az üldözött keresztények ahhoz, hogy helyben maradhassanak.

A nemzeti kormányok politikai kötelessége a keresztény kultúra védelme, ezt a Századvég közvélemény-kutatása szerint az emberek 83 százaléka így gondolja.

Azért beszélhetünk óriási problémáról, mert Európa identitásában meggyengült, még egy keresztény, közös alkotmányt sem tudott a kontinens elfogadni. Most pedig egy nagyon erős identitású kultúra, az iszlám érkezik a kontinensre. Az EU naivitásból és gyengeségből azt hitte, hogy az interkulturális párbeszéd és a kompromisszumkészség megoldja majd az integrációt, de vétett egy súlyos hibát: nem kérdezte meg azoktól, akik ide jönnek, hogy szeretnének-e alkalmazkodni. A helyzet márpedig azt mutatja, hogy ez eszük ágában sincs.

Echo TV műsorában G. Fodor Gábor Juhász Hajnalka miniszteri biztossal, a Hungary Helps program nemzetközi kapcsolatainak fejlesztőjével beszélgetett.

A teljes írás ide kattintva olvasható.

 

Forrás: 888.hu

Fotó: kdnp.hu