Bayer Zsolt: Ez a hét pont áttörés!

A miniszterelnöki évértékelő lényege hét pontban összefoglalható. Minden mást jó észben tartani, figyelni rá, de ezek a pontok történelmi jelentőségűek.

A miniszterelnök évértékelő beszédének lényege a családok támogatásának hét, újonnan bejelentett pontjában foglalható össze. Ez a hét pont pedig igazi áttörés – írja a Magyar Nemzetben Bayer Zsolt. A publicista szerint az intézkedéscsomag „az önmagát éppen elveszejteni készülő Európa mentalitása, öngyilkos individualizmusa és önzősége elleni kiállás”. 

„Van feladat, munka, jövőkép, és van immár olyan segítség, mint még soha.”

Bayer hozzáteszi, nem volt még ilyen családtámogatás, nem volt még ilyen akcióterv – miképpen nem volt még soha ilyen tragikus demográfiai helyzet soha Európában.

Mi azonban még nem mondtunk le arról, hogy legalább önmagunkat képesek legyünk reprodukálni. Tegyük a fel a kérdést: „vajon mi lenne az élet értelme, ha nem az, hogy utódainkban folytatódhassék az életünk?”

Bayer szerint még egy aspektusa van az orbáni „újra és újra győzni fogunk” kijelentésnek, hiszen ezzel a családtámogatási rendszerrel a demográfiai válság leküzdésén keresztül „most éppen a jövőt nyerjük meg”.

Írása ide kattintva olvasható.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre