Feleséggé, férjjé válni hosszú munka

A Házasság Hete alkalmából ismert emberek sorra tesznek tanúbizonyságot a hagyományos családmodell és a házasság jelentette kincs mellett.

A házasság sok olyan összetevővel rendelkezik, amelyet a korszellem hatására talán nehezebb vállalni. Nem feltétlenül azért, mert kihívást jelentenek, hanem azért, mert távolabb esnek a fősodor diktálta sztereotip elvárásoktól. Mélypontokról, kudarc közeli élményekről beszélni pedig ugyanúgy nehéz, mint átélni őket. 

„Számos mélypont volt a mi életünkben is. Fél évre otthagytam a családomat, erről én tehettem, templomba se jártam. Emberi erővel nehéz egy életen át boldog házasságban élni  – vallja meg őszintén dr. Csókay András.

A világhírű orvos szerint általában a férfiak a gyengébbek, a nők ugyanis természetüknél fogva erősebbek, és őket a gyerekek jobban bent tartják a családban.

Az ismert idegsebész úgy véli, a házasság egy olyan szerelmi háromszög, amelyben a harmadik személy az Úristen.

Segítsége nélkül az ő párkapcsolatuk se tarthatna ott, ahol ma van.

Megnyilvánult a kérdésben az ország egyik legismertebb és legkedveltebb humoristája is. Kovács András Péter szerint „a házasság olyan, mint egy hivatás. Az ember nem akkor lesz igazából jogász, amikor megkapja a diplomáját, hanem hosszú évek során válik azzá. Ugyanez a helyzet a házassággal. Az ember nem aznap lesz férj vagy feleség, amikor ezt a másiknak kimondja, hanem hosszú-hosszú, közösen eltöltött évek alatt”.

A keresztény vallás erejéről szólva úgy fogalmazott: „a hit olyan, mint síeléskor az alsó ruházat. Lehet, hogy más nem látja rajtam, de én tudom, hogy ott van, és hogy mennyit számít, mennyit melegít és mennyit véd. Egy belső vért, ami egyfelől ad némi magabiztosságot, másfelől iránymutatásként, erkölcsi-morális iránytűként szolgál”.

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre