Konzuli képviselet nyílt Miamiban

Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – aki felavatta a képviseletet – azt nyilatkozta, hogy a nyitás indoka az ott élő magyarok közösségeivel való kapcsolattartás, a gazdasági kapcsolatok fejlesztése, valamint az ott nyaralók konzuli ügyeinek intézése.

A tárcavezető közölte, hogy a képviseleten részben a magyarok konzuli érdekképviseletét látják el, részben pedig a külgazdasági kapcsolatokat építik.

Jelenleg hét európai uniós tagállamnak – köztük Németországnak, Olaszországnak és Hollandiának – van konzuli képviselete Miamiban, de Magyarország az első közép-európai ország, amely ilyet létesít.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy dinamikusan bővülnek és javulnak a politikai és gazdasági kapcsolatok az Egyesült Államokkal, az amerikai vállalatok a második legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon, és az EU-n kívüli legnagyobb exportpiacunk az Egyesült Államok.

Egyértelműen érdekünk, hogy a lehető legtöbb módon segítsük a magyar cégek érvényesülését az amerikai piacon, amiből nem maradhat ki Florida sem

– mondta a külügyminiszter.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre