Nemzetközi lapszemle: Magyarország Szíriában segít

Több külföldi lap is kiemelten foglalkozott az elmúlt időszakban a Hungary Helps Programmal. Mario Zenari bíboros és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója a nemzetközi sajtó érdeklődését is felkeltette.

A Crux cikkében beszámolt arról, hogy az üldözött keresztényeket és más, a közel-keleti erőszakot elszenvedő közösségeket segítő hosszútávú programja keretében a magyar kormány 1,7 millió eurónyi adománnyal támogat szíriai kórházakat. Habsburg Eduárd, Magyarország Szentszékhez delegált nagykövete a lapnak úgy nyilatkozott;

nagyon örülök az újabb támogató programnak, valamint annak, hogy végre láthatóvá válik sok minden, amelyért Magyarország keményen dolgozott az elmúlt években. 

Mint mondta, Mario Zenari bíboros a korábbi erőfeszítések ismeretében kérte Magyarország támogatását. Kiemelte: a Nyitott Kórházak projekt kapcsán hazánk az első állam, amely adománnyal segít.

A Remix teljes egészében lefordította és közölte az Echo TV műsorát, amelyben Azbej Tristan államtitkár kifejtette: hazánk számára nemzeti küldetéssé vált a Hungary Helps, amely kiszélesítve a visegrádi országok közös humanitárius programjává válhat. (A műsort mi is szemléztük.) 

A Nyitott Kórházak projekt magyar támogatásáról írt az olasz tempi.it oldal is, megemlítve, hogy a magyar adomány két damaszkuszi és egy aleppói kórház működését segítik. A lap hozzáfűzte: “Orbán Viktor kormánya mindig is érzékeny volt az üldözött keresztények sorsát illetően”. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre