Részvéttáviratot küldött Áder János a brazil köztársasági elnöknek

Táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök vasárnap brazil kollégájának, Jair Bolsonarónak a dél-amerikai államban bekövetkezett gátszakadás miatt, amelynek sok áldozata van.

 Részvéttáviratában Áder János hangsúlyozta: mély megrendüléssel értesült a Brazília délkeleti részét sújtó, sok emberéletet követelő és nagy károkat okozó zagykatasztrófáról, amelyben több százan eltűntek.

A tragédia híre megrázta Magyarországot, mely 2010-ben maga is hasonló csapást volt kénytelen elszenvedni – írta az államfő a kolontári vörösiszap-katasztrófára utalva.
    

Áder János honfitársai és a maga nevében őszinte részvétét fejezte ki mindazoknak, akik szeretteiket vagy hozzátartozóikat veszítették el a pusztító iszapáradatban, a sérülteknek pedig  mielőbbi felgyógyulást kívánt.
    

Tudatta azt is, hogy a helyreállítási munkálatokban szükség esetén Magyarország kész közreműködni.
    

Brazília Minas Gerais államában pénteken omlott le a Vale SA bányavállalat zagytározónak fala. Hivatalosan eddig 34 ember holttestét találták meg, 23-an kórházba kerültek, de még több száz áldozat heverhet az iszapáradat alatt.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre