Öt színházi előadás, amit látnunk kell február folyamán

Új hónap, új előadások Budapesten, amelyeket ajánlunk olvasóinknak.

A jövő hónapban is új előadások várnak ránk Budapesten! Összegyűjtöttünk közülük öt olyat, amit szerintünk érdemes lesz megnézni!

Szarvas József – Bérczes László: Pustol a hó

Nemzeti Színház

Egy hatvanas férfi visszatekintése, aki találkozik önmagával, a tanyasi kisfiúval, a debreceni henteslegénnyel, a Csokonai színház segédszínészével, a színészhallgatóval, a Vígszínház, majd később az új Nemzeti Színház színészével. Egy pillanatra megáll, aztán folytatja útját, most például ezzel az előadással.

Könnyű neked, Szarvas Józsi… címmel jelent meg tavaly a Szarvas József és Bérczes László által közösen írt életregény, melynek alapján most elkészült ez az előadás.

Bemutató: január 27.

Mészáros Piroska – Boronkay Soma: Call Girl

Mozsár Műhely

Mészáros Piroska saját élményeit osztja meg a színpadon arról, milyen két lábbal a földön állva élni. Mit kereshet egy színésznő egy multinacionális cégnél? A válasz az, hogy amit mindenki más: pénzt. Mit csinál egy színésznő, ha nincs színpadon? Hogyan lehet a valóságban több lábon állni?

Mészáros Piroska elmeséli, hogyan találta meg a helyét színésznőként egy multinacionális cég call centerében.

Bemutató: február 14.

Robert Bolt: Egy ember az örökkévalóságnak

Nemzeti Színház

Robert Bolt Sir Thomas More – azaz Morus Tamás – tragédiáját írta meg ebben a drámában, aki evangéliumi tisztasággal vállalta elveit, és inkább elbukott, mintsem hogy megtagadta volna azokat. Morus megtagadta a hűségesküjét VIII.Henriktől, amikor az szakított a pápával, aki nem bontotta fel az uralkodó házasságát Aragóniai Katalinnal, ezzel megakadályozva a Boleyn Annával kötendő új frigyet. A király az új, anglikánnak nevezett egyház feje lett, így függetlenítette magát a pápai hatalomtól. Az országszerte nagyra becsült tudóst és lordkancellárt, Morust, aki ellenezte a király döntését, perbe fogták és kivégezték hazaárulásért. 1935-ben szentté avatták. Ő az államférfiak és a jogászok védőszentje.

Bemutató: február 16.

Széttépve – Szabó Kimmel Tamás zenés estje

Belvárosi Színház

Egy előadás, amely az embert boncolgatja, a döntéseket vizsgálja és bemutatja, hogy az élet néha tényleg csak egy pillanaton múlik. Szabó Kimmel Tamás önálló zenés estje történetekkel vezet végig minket az élet kérdésein.

Bemutató: február 22.

Majgull Axelsson: Nem vagyok Miriam!

Vígszínház

Az Auschwitzot megjárt idős holokauszt-túlélő, Miriam hosszú évtizedek elteltével úgy érzi, itt az ideje, hogy titkát felfedje családjának. A Nem vagyok Miriam! Péterfy Gergely átiratát Kincses Réka rendezi, a fő szerepben Igó Éva játszik.

Bemutató: február 27.

Iratkozzon fel hírlevelünkre