Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök: „A DK magából csinál bolondot”

A napokban a Demokratikus Koalíció (DK) közleményt adott ki, amelyben Kiss-Rigó Lászlót, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökét fenyegette meg.

Tavaly decemberben a kormány jelentős támogatást ítélt oda a Lakiteleki Népfőiskolának amelynek hatására adott ki nyilatkozatot a párt.

A DK értelmezése szerint azonban nem az intézmény, hanem maga Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök kapta ezt az összeget saját wellness-központ kialakítására. A párt közleményében „bizniszkereszténynek” és „orbánista püsköknek” nevezte őt, aki a magyar miniszterelnökhöz imádkozik.

„Élvezze ki a wellnessközpontját, mert csak addig a pillanatig lesz az övé, amíg újonnan választott istene ül a miniszterelnöki székben. Az Orbán-rendszer bukásával azoké lesz a wellnessközpont, akik fizették: az európai magyaroké” – írta közleményében a DK aLakiteleki Népfőiskolának ítélt támogatással kapcsolatban.

A valóságban a Lakiteleki Népfőiskolához tartozó Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő tervezett felújításáról van szó. Nem csak a fürdő, hanem a hozzá tartozó kiszolgáló épületek is fejlesztésre kerülnek.

Kiemelt szerepet kap a gyógyászati részleg kialakítása, hiszen tavaly az ott található termálvizet hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították.

A Vasárnap.hu megkeresésére Kiss-Rigó László elmondta, hogy az ilyen tartalmú közleményekkel véleménye szerint nincs probléma, hiszen a DK minden bizonnyal valamiféle humort szeretne a politikába vinni, amelynek a farsangi időszakban helye is van.

„Viszont ezzel a viselkedéssel csak magukból csinálnak bolondot” – tette hozzá a szeged-csanádi püspök.

A Magyar Időknek Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta:

A DK folyamatosan provokálja a magyar társadalmat, amely nem vevő Gyurcsány Ferenc és társai egyházellenes politikájára.

Az államtitkár szavai szerint éppen 70 éve annak, hogy a DK szellemi elődei szakmányban gyakorolták az egyházüldözést, az egyházi ingatlanok elvételét, a papok, szerzetesek és hívő emberek meghurcolását.

Iratkozzon fel hírlevelünkre