Az építésről és a rombolásról

A minap ismerhette meg a közvélemény a baloldal egyik üdvöskéje korszakalkotó ötleteinek egy részét arra az esetre, ha megválasztanák főpolgármesternek. Karácsony Gergelyről van szó. Nem, nem tévedés kedves Olvasó. A „haladás” egyik apostola most nem miniszterelnöki ambíciókra, hanem főpolgármesteri babérokra vágyik. Hát igen, vannak még igazi polihisztorok! Nekik teljesen mindegy, hogy miniszterelnökség, főpolgármesterség, polgármesterség, vagy bármi más, csak hatalom legyen. Elhintette ugyanis a „Jelölt”, hogy megválasztása esetén leállítaná a Liget Projektet.

Déjà vu érzése van az embernek. Amikor a „haladás” lánglelkű lovagjai kerülnek a hatalom közelébe, valahogy mindig a leállítás, a megszüntetés, a megvonás bűvkörében tevékenykednek és ennek mindig a hanyatlás, az egy helyben topogás és a leépülés lesz a következménye. Gondoljunk csak a 90-es évek elejére, amikor a Horn-kormány első intézkedése volt a már célegyenesbe jutott világkiállítás leállítása. De felsejlik előttünk a Momentum és a teljes ellenzék csenevész akciója, amelynek következményeként a sporttal hadilábon álló városi aranyifjak sikerrel fúrták meg a budapesti olimpiát. És most itt a Liget Projekt!

Ne legyen kétségünk! Az antiszemita szélsőjobbtól a marxista szélsőbalig terjedő, elvtársi egységbe tömörült ellenzék csak egyet tud, de azt nagyon. Tönkretenni azt, amit más felépített, utána pedig romokat hagyni maga után. Ha ők kerülnének hatalomra akár a fővárosban, akár a kormányrúdnál, úgy ismét ez a sötét realitás várna ránk.

Nagy rajongója vagyok a csapatsportoknak, így a kézilabdának is. Az egyik legkiválóbb magyar klub a Veszprém. Amikor a csapatot biztatják a szurkolók, akkor az „építők, építők” rigmus visszhangzik a csarnokban. És ez nem csupán az egyesület alapítására utal, hanem a szellemiségére is.

Véleményem szerint nem csupán a sportban, hanem az élet egyéb területén is a jóérzésű, józan eszű ember csak azoknak drukkolhat, akik építenek, nem pedig azoknak, akik rombolnak.

Tarnai Richárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre