A kormány nem engedi, hogy terroristák szabadon járjanak Magyarországon

Hollik István kormányszóvivő pénteken Ahmed H. szabadlábra helyezésével kapcsolatban úgy nyilatkozott, a magyar kormány nem engedi meg, hogy egy terrorista Magyarország területén szabadlábon járjon, mert veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára.

A kormányszóvivő emlékeztetett, hogy Ahmed H. szombaton szabadlábra kerül, miután letöltötte ötéves büntetésének a törvényekben előírt részét. Ezt a büntetést azért szabták ki rá, mert a határt védő magyar rendőrökre támadt, és uszította a körülötte álló illegális migránsokat is.

Hollik István kijelentette, mivel veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára, az a döntést született, hogy kiutasítják az országból. A nemzetközi egyezmények alapján ez csak akkor valósulhat meg, ha van olyan ország, amelyik befogadja.

A kormányszóvivő közlése szerint a magyar kormány felvetette a kapcsolatot Ciprussal, miután Ahmed H. ciprusi lakos, a tárgyalások zajlanak, és amíg nincsen ezeknek eredménye addig Ahmend H.-t idegenrendészeti őrizetben tartják.

Az Ahmed H. ügyében zajló per nem más, mit a Soros-szervezetek fizetett akciója, így próbálnak meg pénzt szerezni a magyar adófizetőktől – mondta Hollik István.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre