Rosenberger Tamás: Isten minden nap kéri a figyelmünket

Plántáló lelkészekre és plántáló gyülekezetekre van szükség - vallja Rosenberger Tamás. Az ifjú teológus megtapasztalta, mekkora szerepe van az igét középpontba állító gyülekezeteknek.

Az Apostolok Cselekedeteiben szereplő ősgyülekezet modellje párhuzamba állítható a mai gyülekezetplántálási modellekkel – nyilatkozta az evangelikus.hu-nak Rosenberger Tamás, aki saját példáján keresztül bemutatta azt is, milyen szerepe van a jól szervezett, ige-központú ifjúsági közösségeknek a lelkészi hivatások alakulásában. 

A “plántáló lelkészt” jellemezve a fiatal teológus úgy fogalmazott: az kezdeményező, evangelizáló, olyan, aki utánamegy azoknak az embereknek, akiket hívni szeretne a gyülekezet közösségébe. 

Rosenberger Isten áldásának tekinti, hogy felesége is lelkészi hivatásra készül. Mint mondja, ennek köszönhetően kiegészíthetik egymás szolgálatát. 

Amikor arra kérték, idézze fel azt a bibliai szakaszt, amely különösen meghatározó az éltében, a Zsoltárok Könyvéből idézett: 

„Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod.”

Mint mondta, ennek tükrében fedezte fel, mit jelent, hogy előbb Isten országát kell keresni az életben, minden más pedig – ahogy Máté evangélista írja – ráadásként megadatik. “Gyakran eszembe jut: Isten mindennap azt üzeni, hogy rá figyelve, az ő országát keresve ő végigkíséri az életünket, amelynek során Jézussal járhatunk naponta az úton” – fogalmazott Rosenberger Tamás.

Az interjút ide kattintva teljes terjedelmében is olvashatják. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre