Sokat tesz a Magyar Nemzeti Bank a gyermekmentésért

Az utóbbi hónapokban harminc hátrányos szociális helyzetű, jól tanuló gyereket segít havonta 35 000 Ft-tal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton keresztül a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az ezt is magában foglaló együttműködési szerződést 2018. június közepén írta alá a két szervezet. a megállapodás értelmében megfelelően az MNB 2018-ban 109 100 000 forinttal támogatta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) munkáját, amelyből a gyermekek tanulása mellett egészségügyi és kulturális programokat valósítottak meg.

A megállapodás értelmében 12 hónapon keresztül, összesen 12 600 000 Ft fordítható a harminc hátrányos szociális helyzetű, jól tanuló gyermek segítésére az MNB támogatásából.  Az MNB 11 évvel ezelőtt alapított ösztöndíjat azzal a céllal, hogy kiváló tanulmányi átlagot elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyermekeket támogasson.

A támogatás által az MNB számos egészségügyi fejlesztőprogramot is segít (Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)

A Magyar Nemzeti Bank együttműködési megállapodás keretében 2004 óta támogatja a Gyermekmentő Szolgálat munkáját, mivel fontosnak tartja a beteg és rászoruló gyermekek megsegítését. Az MNB ezen együttműködés keretében 2008 óta folyamatosan biztosítja a 30, kiválóan tanuló, szociálisan hátrányos helyzetű gyermek számára a tanulmányi ösztöndíjat.

A bank azóta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton keresztül minden évben pályázatot hirdet, amelyre mindazon tanulók jelentkezhetnek, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000 forintot. A jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén egészen a diploma megszerzéséig kaphatják az ösztöndíjat, az összeg a tavalyi év során havi 35 000 Ft-ra emelkedett.

Kitelepülők a Városligeti Gyermeknapon (Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)

A fennmaradó összeg jelentős részéből az MNB a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjait segítette, ezeket mintegy 91 millió forintnyi összeggel finanszírozta. A bank ezenfelül a Városligeti Gyermeknap kulturális programját is 6 millió forinttal támogatta. 

(Kiemelt kép forrása: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)

Iratkozzon fel hírlevelünkre