Ismét a közmédia épületében próbálkoztak az ellenzéki képviselők

Szél Bernadett és Hadházy Ákos az ellenzéki ex LMP-s páros Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával szeretnének beszélni, a második napja tartó akciójuk során ma az MTVA-székházban töltötték az éjszakát.

18:00 Szél Bernadett és Hadházy Ákos berendezkedett az MTVA székházának aulájában és ismét megtartották az esti híradót.

***

14:57 A két politikus bejelentette, hogy a héten kitartanak és egy képviselő mindig az MTVA székházában lesz. Szél Bernadett MTVA aulájában lévő technikussokkal vitatkozik arról, hogy kamerázzák, viszont a felvételen is látható, hogy a kamera ki van kapcsolva és nem veszik az eseményeket. 

***

13:00 Sokan már a baloldali pártok és a baloldali kommentelők közül is neheztelnek Szél és Hadházy akcióján a köztévé épületénél – írja a 888.hu. A lap kiválogatott néhány  kommentet, ebből az egyik így hangzik:

„Szél Bernadett inkább szerepelni akar… Viszont ha nem vesznek vissza, nevetségessé teszik nemcsak magukat, de az ellenzéket is.”

A Hírklikk megkérdezett pár ellenzéki politikust, akik nehezményezték Hadházy Ákos és Szél Bernadett műsorát az MTVA székházában.

Mint írják:

„Zavart okoz az ellenzéki együttműködésben Szél Bernadett és Hadházy Ákos mai próbálkozása az MTVA székházában.”

A baloldali politikusoknak leginkább az a problémájuk, hogy az önjelölt Szél és Hadházy páros nem értesítette őket, így csak ketten vitték el a show-t, még azoknak sem szóltak, akik velük együtt részt vettek a decemberi akcióban, miközben Szél és Hadházy is rendszeres tagja az ellenzéki megbeszéléseknek.

Baloldali kommentelők is ízekre szedték a két politikus akcióját. Többen kételkedtek a tevékenységük hasznosságát illetően, sőt már kezdik azt is pedzegetni, hogy nem elég csak simán gyűlölködni:

„na de tényleg… ki az a hülye, aki azt hiszi, hogy ilyen baromságokkal valamit el lehet érni?  …nem kéne talán valami jövőkép, ígérgetés, stb… elég a gyűlölet?”

***

11:20 (Index) Szél azt kérdezte még a telefonálásukra kiérkezett rendőrtől, hogy ha a rendőrség nem tud segíteni nekik ebben a szerintük jogsértőnek ítélt helyzetben, akkor ki tud? Szél Bernadett úgy véli, megteszik a feljelentést az intézkedés elmaradása miatt.

***

11:13 A rendőrség visszahívta Hadházy Ákost, jelenleg a képviselő a rendőrökkel vitatkozik telefonon. A rendőrök azt mondják, hogy nem kikényszeríthető az intézkedésük ebben a szituációban. A képviselő elmondta, hogy feljelentést tesznek a rendőrséggel szemben, mivel szerintük hivatali visszaélés történt. Hozzátette, hogy visszamennek a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. épületébe és továbbra is várják Papp Dániel vezérigazgatót egy beszélgetésre.

***

11:05 A képviselők kihívták a rendőrséget, mert szerintük korlátozzák a jogaikat. A Momentum eközben pedig egy molinót helyezett ki a székház kerítésére.

***

9:30 Index híradása szerint kilenc körül megérkezett Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezetője, és egy kanapéra ülve beszélgetni kezdett a két képviselővel. (Szél Bernadett feltette a beszélgetés felvételét a közösségi oldalára.) A televíziós vezető azt mondta, a képviselők nem tartják be a törvényeket, ahogy a politikusok betörnek a stúdióba, „mint a gaboniak”, nem rendjén való. A képviselőktől azt kérte, hogy amikor látnak egy olyan műsort, amivel problémájuk van, azonnal tegyenek bejelentést, feljelentést. Hadházy szerint a nap 24 órájában tehetnének ilyen bejelentéseket.

Szél Bernadett azt kérdezte, mit szól ahhoz, hogy fegyveres biztonsági őrök erőszakkal tettek ki országgyűlési képviselőket az MTVA épületéből? Dobos szerint „Az önök képviselői viselkedése túlment minden határon”,  majd átadott egy pendrive-ot azokkal a törvényekkel, amiket mint képviselőknek is be kell tartaniuk. 

***

8:00 (Pesti Srácok) Folytatódott a saga! Az MTVA-székházban töltötte az éjszakát Szél Bernadett és Hadházy Ákos az ellenzéki ex LMP-s páros Facebook-oldalára feltöltött képek és a PS információi alapján. Szél Bernadett a közösségi médiájában közzétett képei alá írt szövegben perverznek nevezte az MTVA munkatársait, amiért rögzítették a vadkempingezésüket. Reggel nyolc órakor azután „valódi hírekkel” jelentkeztek, a szelfi-híradóban a Mérce.hu, a 444.hu, a 24.hu és az Index.hu híreit olvasták fel, majd Hadházy Ákos bejelentette, hogy követelik Papp Dániel MTVA-vezérigazgató lemondását, illetve azt, hogy a törvény tiltsa meg az állami vállalatok és szervek hirdetéseit a „propagandasajtóban.”
Szél Bernadett, hiányolva a meghitt, zavarásmentes elszállásolást az MTVA aulájában.

***

A két országgyűlési képviselő azt mondta, azért mentek be ismét hétfőn a közmédia épületébe, mert nem tudnak belenyugodni abba, hogy közmédia vezérigazgatója nem áll szóba velük. Ezen felül a politikusok egy közérdekű közleményt is át akartak adni. Eredetileg újságírókkal érkeztek a Kunigunda utcai székházhoz, de azok az épületbe már nem tarthattak velük. A képviselők délután az aulában várakoztak, amit élőben közvetíttek a Facebookon. Az alábbiakban, folyamatosan frissülő cikkünkben követheti az eseményeket.

Megkérdeztük az eseményekről Deák Dániel politológust, a Figyelő főmunkatársát, aki a vasárnap.hu-nak azt mondta  az ellenzéki politikusok továbbra is a láthatóságért küzdenek, tovább folytatják a már jól ismert botránypolitizálást. A politológus szerint Hadházy Ákos, aki egy új, „Mindenki Magyarországa Mozgalom” formációnak a politikusa, ezekkel az akciókkal próbálja népszerűsíteni ezt a politikai alakulatot. Szél Bernadettel kapcsolatban pedig elmonfta, hogy a politikai életben maradásáért küzd, hiszen miután őt is kiutálták az LMP-ből, Hadházy Ákossal ellentétben neki már nem jutott hely más pártban vagy mozgalomban. A Deák Dániellel készült teljes interjút itt olvashatják.

 

OS 18:39 Az MTVA közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy Szél Bernadett és Hadházy Ákos újabb jogszabálysértést követtek el, visszaélve képviselői mandátumukkal. Hozzátették, hogy támadó fellépésükkel megzavarták a közmédia működését, illetve nem vették figyelembe a közmédia dolgozóinak személyiségi jogait, akik nem járultak hozzá, hogy kép- és hangfelvétel készüljön róluk. 

***

18:15 Szél Bernadett 5 perces híradóval jelentkezett az MTVA székházából.

***

16:39 Hadházy Ákos hangsúlyozta, hogy addig maradnak, amíg Papp Dániel nem hajlandó meghallgatni a kérdéseiket.

***

16:30 Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója megjelent az aulában. Azt mondta a képviselőknek, hogy ez is bizonyítja, nem igaz, hogy nem kommunikál a képviselőkkel. Kérte, hogy az illetékes joghatósághoz forduljanak az országgyűlési képviselők. Kéri továbbá, hogy írásban forduljanak hozzá és ő válaszolni fog a kérdésekre. A vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy ezt már írásban is közölte egyszer Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal.

***

16:30 Szél Bernadett és Hadházy Ákos vállalták, hogy élőben közvetítik a 18 órai híradót.

***

16:28 Szél Bernadett úgy fogalmazott, hogy nem mennek sehova és szeretnék, ha Papp Dániel vállalja, hogy ennek a “kócerájnak” az igazgatója.

***

16:23 Az MTVA munkatársai beszámolnak arról, hogy kérvényüket eljuttatták az illetékesekhez és ismét emlékeztetnek arra, hogy az ajánlatuk továbbra is fenn áll, miszerint Dobos Menyhért várja őket az M épületben.

***

16:18 Hadházy Ákos hangsúlyozta, hogy csak élőben beszélgetnek majd az MTVA képviselőjével. Szél Bernadett híradóval jelentkezik majd este és arra biztat mindenki, hogy az ő adásukat nézzék. Továbbra is csak Papp Dániellel hajlandóak szóba állni.

***

16:07 Hadházy Ákos szerint nem akcióra van szükség. A politikus szerint a politikai nyomásgyakorlásban kitartónak kell lenni.

***

15:07 “Ha kidobnak az ablakon, bemászunk az ajtón” – jelentette ki az LMP-s képviselő.

***

15:03 Szél Bernadett azt mondja, most ők a közmédia, utalva ezzel a facebookos élő videójukra.  A képviselő arról beszél, hogy hátizsákkal érkeztek és addig nem mennek el, amíg Papp Dániel vezérigazgató nem fogadja őket.

***

14:59 Szél Bernadett kijelentésére, miszerint a közmédia nem foglalkozik az ellenzékkel, cáfolat az MSZP honlapján megjelent cikk is. Horváth Csabát, az MSZP főpolgármester-jelöltjét saját bevallása szerint is interjúra kérte fel a közmédia, a politikus viszont megtagadta ezt és nem élt a lehetőséggel

***

14:57 Szél Bernadett éppen a fideszes kommentelők nevelésével foglalkozik.

***

14:52 Hadházy Ákos szerint Papp Dánielnek már rég le kellett volna mondania a pozíciójáról. Még mindig a vezérigazgatóra várnak az aulában. 

***

14:48 Szél Bernadett ismételten arra hivatkozik, hogy azért várakoznak az MTVA székházában, mert az ellenzék nem kap lehetőséget a televízióban való szereplésre. Ezzel egyébként szemben áll, hogy az utóbbi napokban a köztévé éppen az ellenzéki főpolgármester-jelölteket hívta be élő adásba.

***

14:45 Az MTVA kommunikációs igazgatója átveszi Hadházy Ákostól a közérdekű közleményüket és az Európai Ügyészséghez való csatlakozási kampányról szóló társadalmi célú hirdetést.

***

14:42 Hadházy Ákos ragaszkodik hozzá, hogy Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával beszélhessenek.

***

14:40 A kommunikációs igazgató most már többedjére kéri a képviselőket, hogy fáradjanak át Dobos Menyhért irodájába, aki fogadja őket, de Szél Bernadett és Hadházy Ákos ragaszkodik hozzá, hogy az aulában várja meg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját. 

***

14:32 Szél Bernadett a negatív kommentekre azzal reagál, hogy ők a munkájukat végzik.

***

14:26 Szél Bernadett elmondása szerint mostani megjelenésükkel is próbálják rászorítani a közmédiát, hogy foglalkozzanak az ellenzékkel is.

***

14:15 Az MTVA kommunikációs igazgatója biztosítja arról a képviselőket, hogy nem zárják ki őket az épületből és ismételten kéri a politikusokat, hogy fáradjanak át az M épületbe. Hadházy Ákos ennek ellenére szeretné az aulában megvárni Dobos Menyhértet.  

***

14:04 Egy kisebb várakozás után az igazgató ismét megkérte a két képviselőt, hogy közleményüket az M épületben adják át Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának. 

***

13: 53 Az MTVA kommunikációs igazgatója megkérte az országgyűlési képviselőket, hogy közérdekű közleményüket az M épületben adják át.

***

13:50 Szél Bernadett köszönt mindenkit a Halálcsillag belsejéből. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre