Az amerikai bíró gátolja a fogamzásgátló gátlását

Az amerikai kormány korábbi rendelkezése megnehezítette az Obama elnök által mindenki számára elérhető fogamzásgátló módszerek ingyenes alkalmazását. A kaliforniai szövetségi bíró felfüggesztette ezt a döntést. De miért olyan nagy kérdés a fogamzásgátlás?

Felfüggesztette egy kaliforniai szövetségi bíró vasárnap este a Trump-kormány rendelkezését a fogamzásgátlók egészségbiztosítási finanszírozásának nehezítéséről, amely 13 tagállamban hétfőn lépett volna életbe.

Döntésével Haywood Gilliam bíró 13 állam és a főváros, Washington kérésének tett eleget. Valamennyien pert indítottak a kormányzat döntése ellen, és a bíróságtól azt kérték, hogy a perek lezajlásáig függessze fel a rendelkezés életbe lépését.

Aki fogamzásgátló mentalitással él – vagyis az a szándéka, hogy ne legyen gyermeke – az abortuszra is könnyebben adja a fejét. Vajon a fogamzásgátló a legkönnyebb út, hogy ne legyen annyi abortusz? Akik így vélekednek, eltekintenek attól a ténytől, hogy

minden fogamzásgátló tabletta bizonyos százalékban korai abortuszt okoz

– szögezi le a Jérôme Lejeune Alapítvány által megjelentetett Bioetikai útmutató.

A szövetségi egészségügyi és emberi erőforrások minisztériuma novemberben adott ki két rendeletet, amely megkönnyíti a munkaadók számára, hogy ne vállalják a dolgozóiknak fizetett egészségbiztosításban a fogamzásgátlók finanszírozását. Az első rendelkezés

azon munkaadóknak teremtette meg ezt a lehetőséget, amelyek szigorúan vallásos meggyőződésük alapján nem támogatják a fogamzásgátlás egyik formáját sem.

A második rendelkezés kiterjesztette ezt a lehetőséget a kisvállalkozásokra és a nem nyereségorientált szervezetekre.

Az úgynevezett klasszikus “kombinált” hormontabletták rendeltetésszerűen arra hivatottak, hogy gátolják a peteérést, valamint a spermiumok számára áthatolhatatlanná teszik a méhnyaknyákot. Ám, ha e két hatásból az egyik nem teljesül, vagyis a pete mégis kilökődik, a fogamzásgátló alkalmatlanná teszi a méh nyálkahártyát az embrió befogadására, így az embrió elpusztul. Az ilyen esetek átlagosan 10-ből egy alkalommal történnek meg.

A legtöbb nő nem is tud arról, hogy nagyjából minden 10-ik alkalommal megöli megfogant gyermekét.

A fogamzásgátló tabletták elterjedt használata teret engedett a gyorsan érkező, de gyorsan el is hagyható, futó kapcsolatoknak. A felelősségérzet lecsökkenésének következménye, hogy

az egyre több könnyelmű kapcsolat egyre több nem kívánt terhességhez is elvezet.

Kalifornia és a panaszt tevő államok képviselői azzal érvelnek, hogy a rendelkezés életbe lépésével kényszerítenék a nőket, hogy vagy államilag finanszírozott születésszabályozási programokhoz forduljanak segítségért, vagy nem kívánt terhességgel nézzenek szembe. Az állami képviselők érvelésük közben csak a születendő gyermek jogait felejtik el. A törvény nem védi meg a leggyengébbet?

Sajnos

a fogamzásgátló tabletták használata nem erősíti a tudatosan vállalt, hosszútávú kapcsolatokat.

A szándékolt vagy tudatlan művi abortuszokkal az ősi farkastörvény lép életbe: az erősebb győz.

Az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama idején megszavazott egészségbiztosítási törvény értelmében a születésszabályozással kapcsolatos valamennyi egészségügyi szolgáltatást pluszköltségek nélkül kell beilleszteni az adott személy egészségbiztosításába. Ezt sokan az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény legfontosabb elemének tartják.

A béke Nobel-díjas Kalkuttai Szent Teréz Anya a kérdésben így vélekedett: “Úgy vélem,

a béke legfőbb ellensége a művi abortusz, amely nyílt háború, közvetlen mészárlás

– közvetlen gyilkosság, amelyet maga az anya követ el. Ha az anya megölheti a gyermekét, mi akadályoz meg abban, hogy én is megöljelek téged, vagy te engem?”

(Forrás: MTI, Bioetikai útmutató fiataloknak)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre