Robbanás történt Párizsban – négyen meghaltak, sok a sérült.

Feltehetően gázszivárgás okozta a nagy erejű robbanást egy párizsi belvárosi pékségben, a rendőrség tájékoztatása szerint a detonációban kéttucatnyian megsérültek, kilencen közülük súlyosan. A francia külügyminiszer nemrég közölte: eddig négy halálos áldozata is van a tragikus eseménynek, közülük ketten tűzoltók voltak.

Az eset Páris központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utci pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.

 A detonáció erejét jelzi, hogy a lökéshullám felborította és lángra lobbantotta a közelben parkoló gépkocsikat, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai és ablakkeretei is. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A robbanás idején a pékség zárva volt, a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta. A rendőrség lezárta az utcát és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a “sárgamellényesek” újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak. Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre