Varga Judit: Családi képre állt össze Sargentini és a magyar balliberális ellenzék

Mint közismert kedden Brüsszelben szervezett tüntetést a Mester Barnabás és Ujhelyi István EP képviselő által alapított Radikális Európai Demokraták (RED) nevű szervezet. A demonstráción részt vett a holland Judith Sargentini, aki a helyszínen is aggodalmát fejezte ki a magyar demokráciával kapcsolatban, de képviselte magát az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is. A „Stop Orbán” címmel tartott tüntetésre alig száz fős „tömeg” volt kíváncsi.

Korábban mi is megírtuk, hogy elég kínosra sikerült az ellenzéki tüntetések brüsszeli kihelyezett tagozata kedden. Bár a magyar sajtó ingerküszöbét kevésbé érte el a tegnapi demonstráció, Varga Judit a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára egy facebook posztban emlékezett meg a tegnapi kínos közjátékról. A legjobb mondatokból szemezgettünk:

  • Az unalomba fulladt rendezvény egyetlen üde színfoltja a szervezők által csak sztárvendégnek nevezett Judith Sargentinihez köthető. Magyarország legfőbb kritikusa, a holland balliberális, zöld képviselő asszony azonban nem kívánt nyilatkozni a megjelent sajtónak. Nem csoda, nyáron a többszöri megkeresésem ellenére sem volt hajlandó engem fogadni.
  • Nem valószínű, hogy így képzelték el a Sargentini-jelentés támogatói azt a „Népfrontot”, amelyről már oly sokat beszéltek.
  • Még a vádaskodás is unalmasra sikerült.
  • Szomorú azt látni, hogy a Magyarországot lejáratni próbáló Judith Sargentiniben találja meg a magyar balliberális ellenzék a számításait. Ezzel a magatartással a magyar emberek érdekeit árulják el. Fontos azonban leszögezni előbb vagy utóbb összenő, ami összetartozik. Ennek a példáját láthattuk tegnap Brüsszelben. Érdemes lesz majd emlékezni ezekre a képsorokra idén májusban.

Forrás: Facebook

Családi képre állt össze Sargentini és a magyar balliberális ellenzékTömegek helyett alig 80 ember vett részt a…

Közzétette: Varga Judit – 2019. január 9., szerda