Sargentini nagykoalícióra lépett a magyar ellenzékkel

Újhelyi István Facebook-oldalán büszkén feszít az alig 80 embert megmozgató tüntetés, melyet tegnap Brüsszelben tartottak a balliberális magyar pártok Judith Sargentinivel. A jelenlévők szinte mindegyike újságíró volt, illetve a pártok alkalmazottai.

Ez nem az a „Népfrontot”, amelyről Sargentiniék álmodtak.

Tömegek helyett gyakorlatilag érdektelenségbe fulladt az ellenzéki demonstráció, ám mégsem ez volt a leginkább figyelemreméltóbb. A Sargentini-jelentésből már jól ismert vádaskodásokat sem sikerült megfelelően mantrázni. Tele volt bakival a felszólalások nagy része. Tehát, aki csak ezt a cikket olvassa el a tegnapi tüntiről, bőven elég, ha ennyit megjegyez a hírből:

Sargentinivel lépett nagykoalícióra az MSZP-DK-PM-LMP-Momentum.

Judith Sargentini a holland balliberális, zöld képviselő, aki az utóbbi időben Magyarország legfőbb kritikusává vált, azonban mondott néhány erőset is:

  • A magyarok is európai polgárok, és azért vállalok szolidaritást a magyarokkal, mert a magyarok első osztályú európai polgárok.
  • A csendes diplomáciának vége, cselekvésre van szükség, ellenkező esetben az idő múlásával a helyzet csak tovább romlik.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes név szerint megemlékezni az Európai Parlament szélsőségesen bevándorláspárti Judith Sargentini mellett pózoló magyar EP képviselőkről: Ujhelyi István, Szanyi Tibor (MSZP), Niedermüller Péter, Molnár Csaba (DK), Kendernay János (LMP) Németh Balázs (Momentum). Fontos kiemelni, hogy Jávor Benedeket (Párbeszéd) csak a késése mentette meg a sorsközösség vállalásától, beszédét felolvasták.

Újhelyi István Facebook-oldaláról