Nyugat-Európában is a bevándorlás foglalkoztatja leginkább az embereket

Kiszelly Zoltán elemző, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában nyilatkozta, hogy Nyugat-Európában is a bevándorlás foglalkoztatja leginkább az embereket. Ez az ami „fenekestül felforgatja hétköznapjaikat”.

A politológus szerint az elmúlt években beengedett 1,5 millió ember alig 20-25 százaléka dolgozik, a többségük jellemzően minimálbérért. Ahelyett, hogy próbálnának beilleszkedni a közösségbe, inkább a szociális rendszer adta lehetőségekre hagyatkoznak amellett, hogy a céljuk csak a magasabb életszínvonal kialakítása.

Kiszelly Zoltán azt is hangsúlyozta, hogy az utóbbi időben meghirdetett kitoloncolás sem működik. Miközben a hatóságok szerint Szíria, Afganisztán nem biztonságos, a migránsok hazajárnak nyaralni.

Ausztriában és Olaszországban már valódi bevándorlásellenes pártok is bekerültek a kormányokba, és ennek meglátszanak az eredményei, megszűnt vagy minimálisra csökkent a bevándorlás. Látszik, hogy a német választók egy része is egyre inkább ilyen politikai erőkre adja a voksát.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre