Székely Attila: feszkó helyett OFF!

Bennünk és körülöttünk tombol a feszültség, holott advent az elcsendesedés időszaka – elméletileg. Két nap van az ünnepig, ideje lenne arra figyelnünk, ami a lényeg.

Az ünnepet megelőző utolsó napok is feszültségben telnek – vagy ahogy a szerző írja: “fesz van”. Székely Attila körbetekintve úgy látja, “fesz van” a politikában, ami ilyenkor, két-három nappal karácsony előtt már csendesedni szokott, “fesz van” a társadalomban, mert az elmúlt másfél hét történései mindenkit megmozgattak és mindenkiből érzelmi reakciókat váltottak ki. De “fesz van” egyébként is, mert egy csomó teendőnk van még, mire beköszönt szenteste, hosszú a teendők listája, rohanunk, vásárolunk, ünnepi menüt készítünk elő, kerülgetjük a tömeget és ülünk a dugóban. 

Az igazi baj Székely meglátása szerint az, hogy épp csak az igazán lényegesre, az elcsendesedésre, odafigyelésre, a szeretteinkre nincs időnk a nagy hajtásban, a feszültségek közepette. 

Székely azt írja: „elegem van a feszből. Úgyhogy politika off, internet off. A boltba rohangálást ezennel befejeztem, egészen biztosan nem fogunk éhen halni december huszonhétig. Nem töltök fel tökéletes képet a karácsonyunkról sem, mert nem vagyunk tökéletesek, és nem is szeretnénk annak látszani. Úgy hiszem, a mi tökéletlen életünk egyébként is csak ránk tartozik.”

Ha mi is úgy érezzük, túl sok már a “fesz”, érdemes “offolnunk” egy kicsit és az ünnep lényegére koncentrálni. 

Székely Attila írása ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre