Az etiópiai bíboros köszönetet mond a magyar népnek a segítségért

A Vatikáni Rádió afrikai angol szekciójának etiópiai tudósítója beszámolt Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program lebonyolításáért felelős államtitkár Addis Abeba-i látogatásáról, amelynek keretében megbeszélést folytatott Berhaneyesus Souraphiel bíborossal – jelentette a Vaticannews. 
 

A találkozón az etióp bíboros kiemelte azokat a kihívásokat, amelyekkel Etiópiának szembe kell néznie manapság: elvándorlás és emberkereskedelem. Ezek kezelésére az egyik eszköz a fiatalok folyamatos nevelése. 

“Mi azt szeretnénk, hogy a fiatalok országaikban maradjanak. Ehhez azzal járulunk hozzá, hogy munkalehetőségeket teremtünk nekik saját településeiken. Ha ennek ellenére ki akarnak vándorolni, akkor felkészítjük őket arra, hogy tudják, mit várjanak és hogyan éljenek túl” – fogalmazott Berhaneyesus bíboros a Vatikáni Rádió afrikai angol szekciójának tudósításában.

A bíboros elismeréssel szólt arról a tényről, hogy számos etiópiai részesült Magyarország által biztosított ösztöndíjakban, majd tanulmányaik végén visszatértek, hogy szolgálják országukat.

Berhaneyesus bíboros köszönetet mondott az etióp kormánynak és Magyarország lakosságának ezekért a lehetőségekért, mert az oktatás alapvető szerepet játszik az ország fejlődésében.

A teljes cikk ide kattintva olvasható. 

Kép: Vaticannews

Iratkozzon fel hírlevelünkre