Azbej Tristan: A migrációs paktum csak megerősítette, Magyarországnak útmutató szerepe van a migráció helyes kezelésében

Az ENSZ globális migrációs paktumának aláírásával csak megerősödött a Hungary Helps Program, az üldözött keresztények támogatásának, és a helybenmaradás elősegítésének szükségessége – nyilatkozta Azbej Tristan a Pesti Srácoknak.

A paktum egy tévút, káros és veszélyes minden érintett szempontjából. A migráció a kibocsátó országokból éppen azokat a fiatal, dolgos kezeket csábítja el, akikre hazájuknak is szüksége lenne.  Azbej Tristan hangsúlyozta, az Országgyűlés elsöprő többséggel fogadta el nemrégiben a Hungary Helps Programról szóló törvényjavaslatot, amely egyértelműen megfogalmazza a program küldetését. Úgy vélte, a migrációs paktum  elfogadása csak azt bizonyítja, hogy Magyarországnak továbbra is útmutató szerepe van – mondta el az államtitkár a portálnak nyilatkozva.

Azbej Tristan szólt a nemrégiben befejezett humanitárius körútjáról, amely ezúttal Egyiptomot és Etiópiát érintette. Mint kifejtette, Egyiptomban átadta a novemberi, El Minja-i terrrortámadás kopt keresztény áldozatai hozzátartozóinak szánt magángyűjtésből és állami hozzájárulásból származó adományt.

Hangsúlyozta, a személyes találkozás alkalmával reményét fejezte ki, hogy a segítség képes valamelyest enyhíteni a tragédia anyagi megrázkódtatásán.

A Hungary Helps Program Etiópia esetében azt vizsgálja, hogyan segíthetne a sokszor elégtelen szociális ellátórendszer működtetésében. Az államtitkár további támogatandó területnek nevezte a menekülttáborok fenntartását, utalva a útjának egyik állomására, a Mai Aini (Könny és Szomorúság) menekülttáborra Etiópia északi részén.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre