A bencések adventi gregorián és rock válogatása nekünk is szól

A Szent Mauríciusz-monostorban élő bencések az adventi elmélyülést segítő, általuk összeállított YouTube-playlistet ajánlják számunkra.

A bakonybéli bencések klasszikus YouTube-listáján 18 szám van, a könnyedebb 17 trackből áll. A klasszikus zenét kedvelők ugyanúgy meríthetnek a kínálatból, mint a rockot, dzsesszt  szerető érdeklődők. 

A klasszikus listán több gregorián darabot, kórusművet és kamarazenei felvételt hallgathatunk meg. Ezzel szemben az adventi jazz- és rocklistára többek közt a Pillar, a Silver Fins, a Korn, az Atlantic Five Jazz Band és a Pink Floyd számai kerültek fel. Meghallgathatjuk az amerikai nu metal zenekar, a Korn egy dalát is, a Black is the Soul-t, valamint klasszikus heavy metal-számot (Dope) is.

A gregoriánt őrző szerzetesek adventi kezdeményezése újabb lépés afelé, hogy az egyházon belül áthidalja a hagyományos és a mai hangzások közötti szakadékot. A válogatások azt bizonyítják, hogy a könnyűzenének, illetve az egyéb műfajoknak lehet helye az egyházon belül is.

(Forrás: Magyar Kurír)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre