Szárnyal a gazdaság

A magyar gazdaság az elmúlt években olyan növekedési pályára állt, amely az embereknek csökkenő adókat, emelkedő béreket, a vállalatoknak alacsonyabb közterheket, javuló üzleti környezetet jelent - mondta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály elmondta, hogy a központi költségvetés bevételei az adócsökkentések ellenére is emelkednek, a gazdaság teljesítményének emelkedése pedig megjelenik a foglalkoztatási adatokban, hiszen a rendszerváltás óta nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon, mint most.

Magyarországon több mint 5 és fél éve folyamatosan emelkednek a reálbérek, az adócsökkentéseknek és adókedvezményeknek, a bővülő foglalkoztatásnak, az emelkedő reálkereseteknek köszönhetően pedig több pénz marad az embereknél. A kiskereskedelmi forgalom 64 hónapja bővül, és a növekvő fogyasztás segíti a vállalkozásokat is.

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a kormány számos, a vállalkozásokat támogató intézkedést hozott, ezek közül egyebek mellett megemlítette, hogy a 9 százalékra mérsékelt társasági adó összességében 150 milliárd forintot hagyott a hazai vállalkozásnál. Varga Mihály hozzátette, hogy Magyarországon az Európai Unióban a legalacsonyabb a társasági adó, a személyi jövedelemadó a harmadik legalacsonyabb, és utóbbiból a gyermekek után járó kedvezmény miatt a családoknak még kevesebbet kell fizetniük.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre