A segélyszervezeteken keresztül mi is adományozhatunk a szegényeknek

Az Ökumenikus Segélyszervezet pontban 13 óra 53 perckor indította útjára jótékonysági programját. Ugyanis a 1353-as adományvonal felhívásával lehet támogatni a rászorulókat. A fővárosban Böjte Csaba árváinak gyűjtöttek, a katolikus karitász pedig Pécsett indította el az "Egymillió csillag a szegényekért " elnevezésű szolidaritási akcióját.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete gyújtotta meg az első gyertyát a szervezet adventi koszorúján. Ezzel vasárnap, 13 óra 53 perckor elkezdődött az ökumenikusok hagyományos adománygyűjtő akciója, a „szeretet. éhség.”

Nem véletlen az időzítés. 1353 annak az adománygyűjtő vonalnak a száma, amelynek hívásával 250 forinttal lehet támogatni a rászorulókat. A nagyobb adományokat pedig a segélyszervezet.hu oldalon található számlaszámra tudják befizetni a adakozók.

Gyűlnek az ajándékok és az adományok Budapesten, a Városligetben. A családi adventen Böjte Csaba árváinak gyűjtenek.

Közben sok-sok gyertya lángja égett a rászorulókért Pécsett, a Széchenyi téren. A katolikus karitász idén is elindította az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akciót. Az adventi programsorozatot 300 helyszínen rendezik meg.

(Forrás: M1)

Iratkozzon fel hírlevelünkre