Deutsch Tamás: jogszerűtlen lépésre készülnek a migránspártiak

A novemberi szavazáson a bevándorláspárti magyar politikusok – Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK, Szanyi Tibor, az MSZP és Jávor Benedek, a Párbeszéd képviselője – a migránsvízum bevezetése mellett voksoltak, a Fidesz és a KDNP képviselői azonban a lehető leghatározottabban elutasították, és így tesznek majd a bizottság ülésén, valamint a decemberi plenáris ülésen is – mondta a politikus.

Az Európai Parlament (EP) migránspárti többsége egy „nyilvánvalóan jogszerűtlen” eljárás keretében újra napirendre tűzi a témát annak érdekében, hogy az EP decemberi plenáris ülésén ismét szavazni lehessen róla – hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: ilyen eset még nem fordult elő az Európai Parlament történetében.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, ha a migrációt támogató, bevándorláspárti előterjesztésről van szó, akkor mindegy, mit írnak elő a jogszabályok, fittyet hánynak rájuk.

Elmondása szerint a migránsvízumot az Európai Unió országainak nagykövetségein lehetne igényelni, és az EU területére egyszeri belépést tenne lehetővé. Az igényléskor semmifajta ellenőrzésen nem kellene keresztülmenni, automatikusan megkaphatná bárki, és csak az EU-ban indulna el a menedékkérelmeket elbíráló eljárás.

A politikus hangsúlyozta: a migránsvízum túlmutat az ENSZ migrációs paktumán is, ilyen őrült elképzelés még abban sem szerepel. Kitért arra is, hogy a Fidesz és a KDNP EP-képviselői írásbeli kérdéssel fordultak az Európai Bizottság elnökéhez a migránskártyákkal kapcsolatban, választ azonban még nem kaptak.

(MTI)

'Fel a tetejéhez' gomb