Freddie Mercury Jézusról is írt dalt

A jelek szerint ahogyan korábban, úgy most is elkerüli az emberek figyelmét a Queen Jézusról szóló dala, amely valahogy nem illik az együttes által képviselt témák sorába. De sajnos az előadók nyíltan vállalt életfelfogása sem támasztja alá a zenekar első lemezén hallható ének megszületését. Ha ez a szám nem is, de a Queen akaratlanul mégis pozitívan hatott a kereszténységre. Azért nem kell félni, szerecsent nem mosdatunk...

A 777blog.hu hívta fel a figyelmet a Queen Jézusról szóló korai szerzeményére. Az elmúlt hetekben bizonyára sokan látták a Queen együttes zenészeinek életét bemutató filmet. A kritikusok még nagyobb merítést is elviseltek volna abból a devianciából, amely a csapatot jellemezte.

Tagadhatatlan: előadók tehetsége és a produkciók színvonala messze az átlagos felett állt. A már-már nem e világi dinamizmus elmúlása – Freddie bekövetkezett halálával – mindenképpen űrt hagyott maga után a szakmában.

De nézzük a dalt! A zenekar repertoárjában egyedülinek mondható ez a keresztény üzenetű szám, amely advent elején, Karácsony felé közeledve különösen aktuális lehet:

„A három bölccsel kezdődött minden / Kiket csillaggal hívott Betlehem / s a földön mindenütt hallani lehetett / hogy a mennyek királya született! / Mind eljönnek az Úr Jézust látni / Mind eljönnek az Úr Jézust látni / Mind eljönnek.”

Az ének jámbor szövegét akár prédikációk során is idézni lehetne. Sokan feltehetik a kérdést, mit keres a nem keresztény zenekar kincsestárában ez a kakukktojás? Elég a Bibliát kinyitnunk. Az evangéliumban többször találkozhatunk olyan esettel, amikor arra nem felkészült – vagy arra éppen méltatlan – emberek mondanak ki örök, isteni igazságokat.

Hogy ne menjünk messzebbre, idézzük fel Péter apostol személyét, aki miután megvallotta Jézusról, hogy ő az Isten szentje, azt a választ kapja, hogy ezt a vallomást nem a test és a vér nyilatkoztatta ki, hanem maga az Atyaisten. Hasonlót – a legnagyobb jó szándékkal – a Queen esetében is feltételezhetünk. Akárhogy is van, utólag nehéz rekonstruálni, mi lakik az emberi szívben.

A Queen keresztény könnyűzenére gyakorolt pozitív hatásáról viszont mindenképpen ejtsünk szót, amely végül nem is ennek a dalnak köszönhető!

1986-ban hatalmas siker övezte a Queen Wembley Stadionban megtartott megakoncertjét. A félmeztelen Freddie a koncert vége felé eljátszotta a „We are the champions” című dalt.

Ezt látva Noel Richards, keresztény dalszerző ihletettséget kapott arra, hogy ugyanabba a stadionba immár Jézust dicsőíteni hívja meg az embereket „Champion of the world” címmel, 1997-ben. A fellépők között láthatjuk a Delirious? zenekart is, akinek frontemberével nemrégiben a Vasárnap.hu is készített exkluzív interjút.

A londoni eseménynek magyar vonatkozása is lett

A hatalmas méretű dicsőítés fináléjának képkockái között (6:55) egyszer csak egy magyar lobogó is feltűnik, félreérthetetlenül, Hungary felirattal. Ez a kép mély benyomást gyakorolt néhány elhivatott magyarországi keresztény fiatalra. Ők elkérték Istentől a víziót, hogy egyszer – a Wembley Stadionban megrendezett dicsőítéshez hasonlóan – idehaza, a Népstadion is megteljen keresztényekkel, akik Isten nevét emelik fel.

Időközben – a tegnap 45 évvel ezelőtt elhunyt ifj. Dávid Károly tervezte – Népstadion romos állapotba került. Jelenleg az újjáépítése zajlik.

 Ki tudja, megtelik-e még Istent dicsérő keresztényekkel, amely a kárpát-medence lelki ébredésének fokmérője lehet?

(Forrás: 777blog.hu)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre