Juhász Hajnalka: valós szükségletek alapján kell segíteni

A helyi közösségek valós szükségletei alapján kell segíteni az üldöztetést szenvedőket – nyilatkozta a Hír Televízió Magyarország Élőben című műsorában Juhász Hajnalka. Az országgyűlési képviselő szerint a segítséget kell a válságövezetekbe vinni és nem a bajt importálni Európába. 

Ezeréves keresztény értékrendünk és az Alaptörvény szellemisége indította arra a kormányt, hogy törvényi erőre emelje a legfontosabb humanitárius programcsomagot – nyilatkozta a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában Juhász Hajnalka. A KDNP országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a magyar program újdonsága a helyi közösségekkel való folyamatos kapcsolattartás, igényeik precíz felmérése és a célzott segítségnyújtás megvalósítása, amelyek mind a hatékonyságot növelő tényezők. 

A politikus rámutatott: egyedülálló módon Magyarországon működik olyan államtitkárság, amely az üldözött keresztények megsegítésével foglalkozik. A magyar módszer szerint az üldözött keresztényekkel az egyházi vezetőkön keresztül veszik fel a kapcsolatot, így lehetőség van a valós helyzetük és szükségleteik megértésére. “Ne vigyünk konzervet oda, ahol gyógyszerre van szükség” – mondta Juhász Hajnalka. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Iratkozzon fel hírlevelünkre