Debreceni advent: szeretet és család a fókuszban

A különböző egyházak célja idén is az, hogy programokkal segítsék a Karácsonyra való felkészülést. A családokra építenek és az autista gyerekek jótékony megsegítését tűzték ki célul. Az összefogás önmagában is a szeretet és a kölcsönös elfogadás jele.

Papp László polgármester kiemelte, hogy az egység az advent időszakában különösen nagy értéket képvisel. A nagyobb egyházi ünnepekre közösen készül a város a felekezetekkel.

Lehet-e mindig újat mondani karácsonykor? Az alaptételek mindig ugyanazok, de ha az ember lelkileg fel tud készülni, be tudja fogadni a karácsony szellemiségét, akkor lehet újat mondani – hangsúlyozta a város vezető.

A karácsony az Isten szeretetének köszönhető, nem szabad elválasztani a keresztény szemlélettől a karácsonyt, és Debrecen azt vállalja, hogy a lényeg értékét közvetíti – emlékeztetett Kocsis Fülöp, a görög katolikus egyház érsek-metropolitája.

Isten az ünnepen keresztül szól az emberekhez, csöndet kell teremteni hozzá azáltal, hogy ezek az értékek megélhetők a városban mindenki számára, lehetőség van arra, hogy azonosuljon vele

– húzta alá a görög katolikus főpásztor.

Öröm van a karácsonyban, az alaphang az öröm hangja, a világosság, az élet és az öröm összekapcsolódik. A páratlan öröm tartalma az, hogy nem akárki született, hanem az üdvözítő jött a világra. Aki efölött nem tud örülni, az más felett sem tud – hangsúlyozta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Az összefogáshoz csatlakozott még a Katolikus Egyház, a Baptista Szeretetszolgálat, az 5. Bocskai István lövészdandár, az Evangélikus Egyház és a Debreceni Ortodox Egyházközség.

A programsorozatról bővebben itt olvashatunk.

(Forrás: dehir.hu)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre