Nem zár be a Honvédkórház koraszülött osztálya

A Honvédkórház Koraszülött Osztálya Magyarország kiemelkedő koraszülött részlege, ahol a munkatársak áldozatos munkával, elhivatottsággal látják el feladataikat nap, mint nap, és gondoskodnak a rájuk bízott újszülöttekről - olvasható a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A napokban megjelent sajtóhírekkel szemben, az intézmény koraszülött osztálya nem zár be. Kapacitáshiány miatt 2018. december 16-tól rövid időre, átmenetileg a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira irányítják a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket. Ennek köszönhetően a biztonságos ellátás folyamatos lesz.

A közlemény szerint a honvédelmi tárcának mint a Honvédkórház fenntartójának határozott célja, hogy továbbra is minden feltételt megteremtve, biztosítsa a koraszülött osztály zavartalan működését.

A kórház vezetése az osztályon dolgozó és munkát vállaló orvosok és ápolók anyagi megbecsülését kiemelten fontosnak tartja, ezért ösztönzőrendszer bevezetését tervezi. Ennek célja a szakemberhiány mielőbbi pótlása, hogy koraszülött osztály ismételten országos hírnevéhez méltó módon tudjon gondoskodni a csecsemőkről. A Honvédkórház Koraszülött Intenzív Centrum működése néhány héten belül ismételten visszaáll a családok, az édesanyák, a babák szolgálatába.

(OS)

Iratkozzon fel hírlevelünkre