Chuck Norris: Isten nélkül filmsztár sem lettem volna

"Isten nélkül filmsztár se lettem volna, és a hitből merítettem akkor is, amikor létrehoztam az alapítványomat, amely szegény sorsú gyerekeket tanít karatézni" - mondta Budapesten az amerikai sport- és filmcsillag.

Hollywoodi produkciókat olyan szócsőként használ fel a baloldali kulturális elit, amellyel a fiatal generációkat próbálja elérni – mondta a Magyar Időknek adott villáminterjúban Chuck Norris. Az amerikai sportoló, színész szerint, “ha nem tanítjuk meg rendesen a történelmet az utánunk jövő nemzedékeknek, akkor elveszíthetjük” azt, hiszen csak így lehet a történelemhamisítás okozta károkat kiküszöbölni. 

A lap idézte budapesti sajtótájékoztatóját, melyen nyíltan tanúságot tett mély hitéről. Mint mondta, a hit és Isten segítsége gyermekkorától jelen van az életében. “Isten nélkül filmsztár se lettem volna, és a hitből merítettem akkor is, amikor létrehoztam az alapítványomat, amely szegény sorsú gyerekeket tanít karatézni” – mondta Chuck Norris. 

Az amerikai ikon korábban a CBN News-nak azt nyilatkozta; bár rendszeresen járt templomba és elfogadta Istent, mint gyerek, igazán akkor kezdett el növekedni a hitben, amikor találkozott feleségével, Genaval. 12 évesen keresztelték meg, ám fiatal felnőttként, a forgatások alatt nem tudta fenntartani folyamatos kapcsolatát Istennel. “Hatalmas űrt éreztem a szívemben, és semmi nem tett boldoggá. Végül is feleségül vettem egy istenfélő nőt, aki otthon minden reggel olvasta a Bibliát. Egyszer azt kérdezte tőlem: szeretnéd, ha a Bibliából hangosan felolvasnék neked?” – elevenítette fel az eseményeket Norris. “Egy idő után mondtam neki, hogy váltsunk, hagyja, hogy én olvassak neki. Így kezdtem el olvasni a Bibliát hangosan, mikor hallottam a szívemben, hogy Isten azt mondja >>Chuck, itt az ideje, hogy hazatérj!<<. Azóta már sok idő eltelt, és a szívem tele van újra szeretettel, békével” – mondta a sztár az amerikai televíziónak.

Forrás: Magyar Idők, 777blog, CBN News.