Adventi program a Városháza parkban

Az első adventi gyertya meggyújtásával, ünnepi fényfestéssel és gyerekprogramokkal készülnek a szervezők vasárnap a budapesti Városháza parkban, az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron.

A rendezvényt szervező Szabad Tér Színház közleménye szerint az első adventi vasárnap délelőtt hagyományosan a gyerekeké lesz a főszerep.

A program a Tekergő Bábszínház Bundás bocsok karácsonya című meséjével kezdődik, majd az előadás után adventi koszorú készítésre várják a gyerekeket. Délután Bibliai meseolvasást tartanak a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium tanulói Boldizsár Ildikó meséiből. A legfiatalabb korosztálynak szóló program a Kabóca Bábszínház Regö rejtem című karácsonyi pásztorjátékával fejeződik be.

Az első adventi gyertyát sötétedéskor Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes gyújtja meg, ezzel egy időben pedig városszerte felgyúlnak Budapest díszfényei.

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a LaLuz Visuals az első adventi vasárnapon egyedi, kézzel rajzolt animációs fényfestést mutat be a Deák téri Evangélikus templom hátsó homlokzatán. A december 28-ig tartó programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban egyaránt.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre