Juhász Hajnalka: a Hungary Helps nagyobb segítségnyújtást tesz lehetővé

A Hungary Helps programra vonatkozó törvényjavaslat lehetővé teszi, hogy Magyarország nagyobb mértékben vegyen részt a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásban – mondta Juhász Hajnalka. Az országgyűlési képviselő szerint az indítvány összhangban van a kormányzati prioritásokkal és a keresztény kultúra megőrzését szolgálja. 

Történelmi példa predesztinál minket arra, hogy a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásban Magyarország – a magyar emberek munkájának eredményeképpen – nagyobb mértékben vegyen részt – mondta szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt politikusa. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a program egyik célja, hogy hazánk továbbra is keresztény kultúrájú, keresztény ország maradhasson. 

Hiszünk abban, hogy az a humanitárius segítségnyújtás, amelyre az Országgyűlés elé kerülő törvényjavaslat vonatkozik, valódi alternatívát, valódi kereszténydemokrata választ ad a migrációs válságra – tette hozzá. A képviselő a törvényjavaslat elsődleges céljaként határozta meg, hogy a válságövezetekre és a migrációs forrásövezetekre koncentrálja a segítségnyújtást. Elő kívánjuk segíteni a fejlődő országok stabilitását – mondta Juhász Hajnalka. A KDNP politikusa fontosnak tartja, hogy a segítségnyújtás összhangban legyen a kormányzati prioritásokkal, így a keresztény kultúra megőrzésével, a magyarság értékrendjének megtartásával. 

Jelezte azt is, létrehoznak a Hungary Helps program keretében egy ügynökséget, amely várhatóan a jövő évben kezdheti meg működését. Az ügynökség egy 100 százalékig állami tulajdonú, közfeladatot ellátó nonprofit zrt. lesz, és tevékenységei közé tartozik annak koordinálása, hogy az adományok a helyi közösségekhez közvetlenül jussanak el. Szintén feladata lesz majd a projektek előkészítése, a támogatási-adományozási szerződések bonyolítása, az utánkövetés, valamint a fiatal üldözött keresztények ösztöndíj-programjának a szervezése. 

S4C.News

A kép forrása a kdnp.hu.

Iratkozzon fel hírlevelünkre