Feljelentették Botka Lászlót

A Szeviép-ügy "Botka László személyes ügye, Botka László büntetőügye" - jelentette ki kedden Szabó Bálint ügyvéd, a Szeviép egykori beszállítóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, aki feljelentést tett a szegedi polgármester és Ujhelyi István szocialista politikus ellen.

Szabó Bálint szerint 2008-ban vezető szegedi szocialista politikusok a Szeviép-vezérekkel közösen elhatározták, hogy a vállalkozáson keresztül közpénzmilliárdokat tüntetnek el helyi nagyberuházások során. Megállapodtak abban is, hogy az esetleg adódó büntetőügyeket befolyásukkal visszaélve helyi rendőri és ügyészi vezetőket felhasználva próbálják majd elsimítani.

Maffia-bűncselekmény

Így jellemezte a Szeviép-ügyet Szabó. Hozzátéve, hogy Czeglédy Csabához vagy a Szeviép egyik tulajdonosához hasonlóan, úgy nemsokára “Botka Lászlót is bilincsben, vezetőszáron fogják elvinni.”

Botka László szegedi szocialista polgármester részéről egyelőre csupán annyit tudni, amennyit a polgármesteri kabinet a helyszínen kiosztott közlemény formájában: “Szeged nem kér Szabó Bálint hazudozásaiból, a Vas megyéből ideszerződött provokátor mocskolódásából.”

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre