Krisztus Király főünnepének előestéje: világméretű szentségimádást tartottak

Krisztus Király ünnepének előestéjén 34 országban tartottak közös szentségimádásokat az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, amelyet 2020-ban Budapesten rendeznek majd meg.

Újra megmozdult Magyarország és még 33 ország, hogy együtt dicsőítsék az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon.

Egy évvel ezelőtt 18 ország, 840 helyszínén harmincezren imádkoztak együtt, idén pedig Krisztus Király főünnepének előestéjére hívtak össze közös imádkozást.

„Jézus Krisztus a kezdet és a vég, az Alfa és az Omega, a világmindenség Királya. Őt fogjuk dicsőíteni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson 2020-ban Budapesten. Erre az ünnepre készülve 2018. november 24-én, Krisztus Király előestéjén ismét világméretű szentségimádásra hívunk mindenkit. (…) Segíts a szentségimádás létrejöttében a plébániádon, közösségedben, és jelentkezz a corpusdomini.iec2020.hu oldalon, vagy csatlakozz ugyanitt egy helyszínhez” – állt a felhívásban.

Az Eucharist együttes az Opus Sanctissimae Trinitatis Közösséggel közösen szervezett szentségimádási alkalma 2018. november 24-én, 20 órakor kezdődött a veresegyházi Szentlélek templomban.

(Magyar Kurír nyomán)

Iratkozzon fel hírlevelünkre