Dr. Tóth M. Gábor a Budapesti Ügyvédi Kamara új elnöke

A több mint nyolcezer fővárosi tagot egybefogó szakmai önkormányzati köztestület, a Budapesti Ügyvédi Kamara dr. Tóth M. Gábor ügyvédet választotta meg elnökévé a korábbi három cikluson át elnöki tisztet betöltő és ezen a választáson már nem indult dr. Réti László utódaként a következő négy évre.

A negyvenöt éves új elnök – főleg büntetőügyekkel foglalkozó ügyvéd – miként az új főtitkárrá választott, vele kortárs dr. Gyalog Balázs – korábban is vezető választott tisztségeket töltött be a kamara életében.

A kamarai tisztújításon két elnökjelölt közül választhatott a tagság. A megfigyelők szerint egy eszközeiben újszerű, informatív és korrekt kampány lezárása után a másik jelöltet, dr. Németh Zsoltot a kamara elnökségének tagjává választották.

Nyilatkozatában az új elnök hitet tett az ügyvédi hivatásrend egysége, a szakmailag magas szintű és morálisan kikezdhetetlen ügyvédi működésre való feltétlen törekvés mellett. Hangsúlyozta: az ügyvédség az igazságszolgáltatás rendszerének nélkülözhetetlen, egyben nagyon sajátos, szuverén szervezete. Ezen jellemzői – amelyek a jogkereső állampolgárok számára alapvetően fontos bizalmi tényezők – az ország demokratikus berendezkedésének és működésének elengedhetetlen feltételei.

(MTI)