Hoffmann Rózsa: A gender úgy, ahogyan van, értelmezhetetlen

A volt oktatásért felelős államtitkárt a gender szak létjogosultságáról és a liberálisok zászlajára tűzött „húsba vágó” kérdésekről kérdeztük. Hoffmann Rózsa szerint nemcsak értelme nincs a szaknak, de az az egészséges társadalomra nézvést káros és veszélyes. 

Mint azt a vasarnap.hu már csütörtökön megírta, lapunk információi szerint mindössze hét embert érdekelt az ELTE gender szaka, ezért a hét emberért sztrájkoltak tegnap több intézményben, és ezért a hét emberért születtek még Amerikában is cikkek arról, hogy a magyar kormány beszüntette a szakot.

Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata politikust, volt oktatásért felelős államtitkárt arról kérdeztük, lehet-e Magyarországon létjogosultsága egy olyan szaknak, amely összesen hét embert érdekelt. „Általánosságban nem az határozza meg egy adott szak létjogosultságát, hogy hányan járnak az adott képzésre. A gender szakot illetően sem a hallgatók alacsony száma miatt jelenthető ki, hogy nincs szükség a képzésre, hanem azért, mert nevezett szakon oktatott elméletnek, ideológiának nincs tudományos alapja. „A gender egy kreált társadalomtudományi, politikai, világnézeti képződmény, amit az ég egy adta világon semmilyen mértékadó kutatás nem támaszt alá, semmilyen tudomány nem igazolja vissza, nem erősíti meg az abban foglaltakat” – jelentette ki Hoffmann Rózsa, hozzátéve, hogy keresztény politikusként és gondolkodó emberként is azt vallja, a gender úgy, ahogyan van, értelmezhetetlen.

„Ráadásul káros és veszélyes a társadalomra!”

Minden józanul gondolkodó ember számára nyilvánvaló, mekkora blődség az a magát tudományosnak beállító elmélet, ami 60 nemet határoz meg az embernek, akit az Isten kétneműnek teremtett. Ez mind laikus, mind tudományos szempontok alapján mérlegelve teljességgel elfogadhatatlan! Egyértelműen semmi másra nem törekszik, mintsem a természet rendjének felborítására” – hangsúlyozta a volt államtitkár. Szerinte a gender egy, az egészséges társadalom rendjét, értékeit szétziláló vadhajtás. Ami ráadásul a jog szerint a 14 év alatti cselekvőképtelen gyermekeket, illetve a 14-18. éves korú, a jogi terminológia szerint korlátozottan cselekvőképes fiatalokat kiszolgáltatja szülei hóbortjának, hogy azok vélt vagy valós jeleket értelmezve megváltoztathassák nemi identitásukat. Ezzel visszafordíthatatlan, a későbbiekben jóvátehetetlen folyamatokat indítsanak el. Mint mondta: a saját szemével látta, amikor az Európai Parlamentben a képviselők azért vívtak egymással szinte vérre menő csatát, hogy a kisgyermekek is megváltoztathassák a nemüket. 

De hogy ne csak a nemekről szóljunk, hiszen a liberális sajtó részéről mindig az a vád éri a kereszténydemokratákat, hogy a gender nemcsak erről szól, hanem olyan „húsba vágó” kérdésekről, mint a nők esélyegyenlősége vagy, hogy a nők miért keresnek kevesebbet ugyanazért a munkáért. „Ez évszázados múltú történet, és az egyetemek társadalomtudományi karán vannak megfelelő szakok ezen kérdések tárgyalására. Ezért egy új szakot létrehozni hajánál előrángatott ötlet.

Magam is támogatom a nőkért, a nők jogaiért, az egyenlő bánásmódért kiállást! A kereszténydemokrata álláspont is az, hogy a nők nem arra születtek, hogy rabszolgái legyenek a férfiaknak, hanem önálló élettel, célokkal és feladatokkal rendelkező társai.

„Tegyék hozzá a világhoz mindazt a gondolatiságot, humánumot, érzékenységet, érzelmi gazdagságot, ami lényükből fakad. Mindazt, amit a gender a két nem között nem létező különbségként hirdet. A létező különbségek tagadásának mondani sem kell, semmi köze a valósághoz!” – szögezte le Hoffmann Rózsa. 
 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre