Elhunyt a nyáron balesetet szenvedett mentőápoló

A 44 éves törökszentmiklósi mentőápoló még június 27-én szenvedett súlyos sérüléseket.

Az összeszokott mentős csapatot egy 57 éves asszonyhoz riasztották Tiszabőre, aki súlyos, allergiás reakciókat mutatott. Miután a beteget ellátták, elindultak a kórházba. A megkülönböztető jelzést használó mentőautójuk azonban a vizes, csúszós aszfalt miatt Szolnokon frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A baleset helyszínén a szállított 57 éves beteg és a mentőkocsi vezetője azonnal életét vesztette. A mentőápolót és társát, a mentőtisztet helikopterrel szállították Budapestre.

Nyáron a baleset után arról szóltak a hírek, hogy az életveszélyesen megsérült ápoló a tervezett műtéteken átesett, az állapota stabil, és az esetleges idegrendszeri károsodások később határozhatók meg.  Dr. Muzsay Ildikó, a Honvédkórház orvos igazgatóhelyettese akkor azt nyilatkozta, hogy többféle beavatkozást hajtottak végre a mentőápolón, aki koponyasérüléseket szenvedett, de egész testén voltak sebesülései és belső sérülései is. A hírek szerint a mentőápoló az utóbbi hónapokban kómában volt szervezete most azonban végleg feladta a küzdelmet.

A balesetben szintén súlyosan megsérült mentőtiszt állapota viszont javul. A buszon utazó közül egy ember súlyos, húszan pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baleset halálos áldozatainak a száma így már háromra nőtt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított eljárást. Ezt azonban a sofőr halála miatt megszüntette.

(MTI)