A kormány feladata, hogy megvédje a polgárait

A német hatóságok szándékosan nem vették őrizetbe Anis Amrit, aki később 2016 decemberében Berlinben terrorcselekményt követett el – állítja Stefan Schubert, a „Németország destabilizálódása” című könyv szerzője.

A szerző az M1 aktuális csatornának adott interjújában kijelentette:  a nyomozókkal történt beszélgetései és titkos iratok megtekintése után derült számára ki, hogy a német kormány a valóságtól eltérő információkat hozott nyilvánosságra az ügy részleteiről, és azért nem vették őrizetbe a férfit, mert szerették volna felderíteni kapcsolatrendszerét, hogyan kommunikált az Iszlám Állammal.  „Lehallgatták a mobilját, megfigyelték, és ez sokkal fontosabb volt a titkosszolgálatok számára, mint a saját népük védelme”.

Stefan Schubert  elmondása szerint     Hozzátette: a férfi Olaszországban is követett el bűncselekményt, amelyért ugyan börtönbe került, de nem toloncolták ki, hanem az olasz szolgálatok jelentése szerint szándékosan engedték szabadon, hogy megfigyelhessék. A megszerzett dokumentumokból állítása szerint kiderül, hogy a német belügyi titkosszolgálatok, a bűnügyi rendőrség hozta meg azt a döntést, hogy maradhat Németországban annak ellenére, hogy tucatnyi bűncselekménnyel vádolták, de vádemelés sem történt. A szerző szerint politikai döntés született, a szövetségi kormány hozta meg a végső döntést, amelyért a kancellári hivatal, és így maga Angela Merkel kancellár a felelős.

Kitért arra is, hogy a menekültválság, a menekültpolitika mélyen megosztotta a társadalmat, egyre többen vannak, akik nem hisznek a kormánynak. Emellett a németek közül többen megkérdezik, hogy lehet, hogy míg a hajléktalanok megfagynak az utcán, a migránsok lakásokat kapnak. A terrorcselekmények elkövetőiről viszont rendre kiderül, hogy más bűncselekmények miatt már korábban a rendőrség látókörébe kerültek, menedékkérelmüket elutasították, kiutasították őket, de még mindig az országban vannak, mert „egy egész gépezet lendül mozgásba”, hogy a hazaküldésüket megakadályozza.

Kérdésre válaszolva Stefan Schubert azt mondta, a német emberek azt szeretnék, ha megmondhatnák, ki jöhet be az országukba, és nem szeretnék, ha ezt Berlin vagy Brüsszel határozná meg.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre