Harrach Péter: Aggódom Angela Merkelért

Harrach Péter személyes közösségi oldalán osztotta meg a német kancellár iránt érzett aggodalmait, miután Angela Merkel száznyolcvan fokos fordulatot tett a menekültválság kezelésének ügyében. Minden bizonnyal a Földközi-tengeren veszteglő, menekülteket Európába szállító hajók „fenyegetése” is előhívhatta a német politikusból az új véleményt, amely úgy tűnik, összhangban van a magyar kormány által javasolt megoldással.

„Meglepő megnyilatkozása volt Angela Merkelnek. Azt mondta, jó a magyar kormány által javasolt megoldás, miszerint a menekültválságot helyben kell kezelni. Aggódom érte, mit szólnak ehhez a többiek” – osztotta meg gondolatait Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, miután a német kancellár az Ostsee-Zeitung című lap olvasói fórumán arról beszélt, hogy jó az a magyar kormány által javasolt megoldás, miszerint a menekültválságot helyben kell kezelni.

Valóban érdekes fordulatot jelent ez a kancellári kijelentés, hiszen még 2015-ben éppen ő hirdette meg az úgynevezett Willkommenskulturt, azaz a migránsokat üdvözlő befogadási kultúrát, amelynek hatására számosan keltek útra, és váltak menekültté egy jobb élet ígéretének reményében.

„A német kormány az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és a Nemzetközi Migrációs Szervezettel együttműködve arra törekszik, hogy a tengeren kimentett embereket visszaszállítsák Líbiába, regisztrálják és elhelyezzék befogadóállomásokon” – hangsúlyozta Angela Merkel.

Forrás: Harrach Péter Facebook oldala, Hír Tv; Fotó: Vasárnap.hu

 
 
 
 

Iratkozzon fel hírlevelünkre