Kövér László Ecuadorban

Bővülő politikai és gazdasági kapcsolatok

Magyarország stabil régiós partnerként tekint Ecuadorra, egy olyan országra, amely méreteiben és értékrendjében közel áll hozzá - jelentette ki Kövér László parlamenti elnök az ecuadori parlamentben szerdán elmondott beszédében.

„Magyarként büszkén emlékezünk azokra a honfitársainkra is, akik a történelem hányattatásai okán az önök országában találtak hazát, itt alkottak és gyarapítottak, mint a képzőművész Olga Fisch vagy az autóbuszgyártást megalapozó Botár Béla” – tette hozzá a házelnök az Országgyűlés Sajtóirodája által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint.

Látogatásommal azt szeretném kifejezni, hogy a Magyar Országgyűlés is kiemelt jelentőséget tulajdonít a latin-amerikai kapcsolatainak.

Tanúbizonysága ennek, hogy megalakítottuk a magyar-latin-amerikai baráti tagozatot. Külön öröm számomra, hogy ez a parlamenti család ma értékes taggal bővül, hiszen megalakul az ecuadori parlament magyar baráti tagozata – mondta Kövér László.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a magyar delegáció tiszteletére rendezett ünnepi parlamenti ülésen Quitóban 2018. november 7-én.
MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

A magyar parlamenti elnök és kísérete dél-amerikai körútjának második állomása volt Ecuador. Tiszteletükre a quitói parlament ünnepi plenáris ülést tartott. Az ülésen Elizabeth Enriqueta Cabezas Guerrero parlamenti elnök kitüntette magyar hivatali partnerét az ecuadori-magyar parlamenti kapcsolatok megerősítéséért tett erőfeszítéséért és elkötelezettségéért.

MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

Iratkozzon fel hírlevelünkre