Papokat tartóztattak le Kínában

Négy katolikus papot tartóztattak le Kínában a hatóságok, miután megtagadták a Hazafias Szövetségbe való belépést. Az atyákat templomaikból vitték el a rendőrök.

 

 

Négy katolikus papot tartóztattak le a rendőrök Kínában, miután az atyák megtagadták az állam által szervezett Hazafias Szövetségbe való belépést – tudósított az AsiaNews olasz híradása nyomán a Katolikus Válasz blog. A négy papot – név szerint Zhang Guilin-t, Wang Zhong-ot, Su Guipeng-et, és Zhao He-t – a hatóságok saját templomaikból vitték el, mind a négyen a Zhangjiakou Egyházmegye papjai. Egyes források szerint a papokat kihallgatásuk óta házi őrizetben tartják. 

A Katolikus Válasz emlékeztetett: a kínai-vatikáni egyezmény szeptember 22-ei megkötése óta a Rómához hű “földalatti” egyház számos papja jelezte, hogy hajlandóak regisztrálni a hatóságoknál, a Hazafias Szövetségbe azonban nem lépnek be, mivel a kínai egyház számára írt 2007-es levelében XVI. Benedek pápa “összeegyeztethetetlennek” nevezte a szövetségbeli tagságot a katolikus tanítással.

Forrás: asianews.it, Katolikus Válasz

Képünk illusztráció.

Iratkozzon fel hírlevelünkre