Eltemették a kopt keresztények elleni merénylet áldozatait

Egyiptomban eltemették az Iszlám Állam által elkövetett merénylet áldozatait. A zarándokúton lévő  kopt keresztények közül hetet megöltek és tizenkilencet megsebesítettek  a terrorszervezet dzsihadistái.

 

Iszlamista fegyveresek támadtak egy kopt kolostorhoz tartó autóbuszra Egyiptom északi részén, pénteken. Hét ember meghalt, és 19-en megsérültek. A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta magára a támadás elkövetését.

A merénylet Minya tartományban történt a Kairótól 260 kilométerre délre fekvő Hitvalló Szent Sámuel-kolostor közelében. A kopt hívők egy keresztény zarándokokat szállító busszal utaztak vissza Kairóba amikor a fegyveresek tüzet nyitottak rájuk.

A képre kattintva galéria nyílik!

A halottak között nők és gyerekek is vannak. A támadók elmenekültek a helyszínről, autójukat az odaérkező feldühödött helyiek gyújtották fel.

Szombaton hatalmas gyászoló tömeg vett részt az áldozatok temetésén.

„Azt szeretnénk üzenni a támadóknak, hogy a történtek ellenére még mindig szeretjük őket. Bár lenne egy kérdésünk: Miért teszik ezt velünk? Nem követünk el semmi rosszat senki ellen. Őszintén szolgáljuk az egyházunkat és a nemzetünket. Nem veszünk részt a terrorizmusban, nem gyűlölködünk. Csak az egyházunkat és az országunkat szolgáljuk, mint bárki a világon” – mondta egy egyiptomi pap.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A merénylet az Iszlám Állam vállalta magára. A terrorszervezet indoklása szerint így akarták megbüntetni a koptokat, amiért támogatják esz-Szíszi egyiptomi elnököt.

Egyiptomban tízmilliós lélekszámú kopt keresztény közösség él. Arányuk ebben a déli tartományban a legmagasabb, 35 százalék. Az elmúlt években az Iszlám Állam számos merényletet követett el ellenük. 2017 májusában, ugyanebben a térségben szintén zarándokok buszát vették célba szélsőségesek, akkor 28 halálos áldozat. Csütörtökön 17 iszlamistát ítélt halálra egy egyiptomi katonai bíróság a keresztények ellen tavalyi és tavalyelőtti merényletek miatt.

Forrás: HírTV, Euronews, Képek: Russia Today, Jesus.solider33 facebook oldal

https://s4c.news/2018/11/02/breaking-news-monostorba-tarto-keresztenyeket-oltek-meg-egyiptomban/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!