Orbán Viktor nyitja meg a magyar országpavilont a sanghaji expón

Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazik a november 5-én a Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményeire.

A miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint Orbán Viktor hétfőn felszólal az Expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat.  A nap folyamán a magyar kormányfő a tervek szerint kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel, kedden pedig  a magyar országpavilon megnyitását követően a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal.

A sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.
    

A Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki, 12 ország, köztük Magyarország lesz az expo díszvendége.  A sanghaji expo rendezői azzal számolnak, hogy több mint 80 ezer kínai és külföldi cég vesz részt vásárlóként a kiállításon.

A 24 millió lakosú Sanghajban 300 ezer látogatóra számítanak az expo szervezői.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!