Emberibb világért

Október 29-től november 1-ig Buenos Aires-ben rendezik meg a Fiatalok 3. Világtalálkozóját. A pápa videóüzenetben buzdította a fiatalokat. A világ több mint 30 városából 400 fiatal vesz részt az argentin főváros rendezvényén. A találkozó célja, hogy a fiatalokat egy emberségesebb és békésebb világra nevelje, akik megélik a találkozás kultúráját.

Ferenc pápa a találkozó fiataljainak szánt videóüzenetében az identitás fontosságára hívta fel a figyelmet. Ha elveszítjük az identitásunkat és a gyökereinket, akkor kialakul a félelem és azt követően az erőszak – utalt mai világunk jelentkező veszélyeire. Hogy ez ne történhessen meg, szükség van a mindig kész párbeszédre – fogalmazta meg üzenetét az egyházfő.

Ne árusítsátok ki azt, ami a legmélyebb bennetek: hovatartozásotokat és identitásotokat.

Az úton különböző identitásokkal találkozunk és kölcsönösen gazdagodunk ezáltal, építjük a testvériséget. Végül így buzdította a pápa a Buenos Aires-ben összegyűlt fiatalokat: hagyjátok, hogy az élet minden lépéssel egy új fejezetet tárjon elétek. Ne féljetek! Identitásotokból és hovatartozásotokból formáljatok egy csodálatos alkotást! – zárta videóüzenetét Ferenc pápa a Fiatalok 3. világtalálkozójára.

(forrás: Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre