Rajong Ferenc pápa a vatikáni Pokemon Go játékért

Follow JC Go néven jelent meg egy vatikáni applikáció, amely teljesen úgy néz ki, mint a Pokémon Go, csak ezúttal nem szörnyeket, hanem szenteket kell elkapni. Ferenc pápa maga is a játék rajongója.

A legfejlettebb technológiával jelent meg egy katolikus alkalmazás – ilyesmire ezidáig még nem volt példa. Az alkalmazás neve „Follow JC Go!”, és szinte teljesen megegyezik a Pokémon Go-val csak itt szenteket, és bibliai alakokat kell elkapdosni.

 A játékot egy katolikus csoport, a Ramon Pane Alapítvány hozta létre, amelynek célja az evangelizáció előmozdítása. A Follow JC Go a jövő év elejei panamai, katolikus fiatalok találkozójának az egyik előkészülete. 

A feladat persze nem is olyan egyszerű, amikor a játékos találkozik a szenttel, kap egy bibliai kérdést, először arra kell válaszolnia. Amennyiben helyesen teszi azt, a szent csatlakozik egy időre az evangelizációs csapatához, és együtt követik Jézust a kiterjesztett valóságban. A feladatok és szentek megtalálása közben több templomba is elvisz a játék, az applikáció a magyar templomokat is kilistázza, így végeredményben hazánkban is használható.

Az applikáció iOs és Android rendszereken is elérhető, egyelőre spanyol nyelven érhető el, de a hetekben várható, hogy megjelenik olasz, angol, portugál és francia nyelven is.

(cnet.com)

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre