CEU-ügy: pártpolitikai pecsenye sütögetés

A Momentum az utcára hívta szimpatizánsait. Természetesen az ellenzék hamar felsorakozott mögötte. Adódott egy kis konc, amin rágódni lehet. Néhány lájkért mindenre képesek - vélekedett a Fidesz–KDNP-frakciószövetség szóvivője. Az ellenzék a napi pártpolitikai pecsenyéjét sütögeti a Soros-egyetem ügyében - nyilatkozta a Magyar Hírlap hasábjain Hollik István kormánypárti politikus.

Hollik István szerint elindult egy verseny az ellenzéki pártok között, hogy ki tud előbb felülni a CEU-vonatra. Elmondhatjuk, hasonlót láttunk már közvetlenül a választások után is. Hollik úgy véli, hogy politikai blöffről van szó, hiszen „a CEU Magyarországon fog maradni, csak lehet, hogy az egyetem amerikai akkreditációjú képzéseinek

diplomaosztó ünnepsége átkerül Bécsbe”.

A Magyar Hírlap ugyanakkor emlékeztet Kovács Zoltán kormányszóvivő kijelentésére, amelyet a Kossuth Rádióban fogalmazott meg, miszerint mindenkire vonatkozó szabályok vannak Magyarországon a felsőoktatási rendszerben a külföldi intézmények számára. Ezért nem enged a kormány a zsarolásnak, amellyel az egyetem próbálkozik, hiszen az oktatási intézmény tisztában volt azzal, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie – szögezte le Hollik.

Michael Ignatieff, a CEU rektora csütörtökön bejelentette, hogy ők a maguk részéről minden feltételt teljesítettek – emlékeztetett a Magyar Hírlap. 

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

(forrás: Magyar Hírlap, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre