Szijjártó: Magyarországot és Lengyelországot valódi barátság köti össze

Magyarországot és Lengyelországot stratégiai partnerség, de elsősorban valódi barátság köti össze, minden feltétel nélkül számíthatnak egymásra - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a wpolsce.pl lengyel hírtelevíziónak adott, csütörtökön sugárzott interjúban.

A miniszter felidézte: a két ország támogatásáról biztosította egymást, miután az Európai Unió velük szemben a 7. cikk szerinti eljárást kezdeményezett. “Tekintettel arra, hogy a közeljövőben új támadások várhatóak az EU-ban Magyarországgal szemben, nagyon fontos, hogy tudjuk: minden feltétel nélkül számíthatunk egymásra” – nyomatékosította a miniszter.
 

Úgy látja: az uniós jogállamisági eljárást mindenekelőtt a visegrádi országok migrációs politikája miatt indították el, továbbá azért, hogy Magyarország és Lengyelország a főáramlatú gazdasági elképzelésekkel szembeszegülő sikeres gazdaságpolitikát folytat. Emellett a két ország kormányai igazi vezetőkkel, stabil politikai és gazdasági háttérrel rendelkeznek. “Ez pedig olyasmi, amit Brüsszelben nem szeretnek” – jegyezte meg a politikus.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre